Behandeling

Behandeling bieden we bijvoorbeeld aan kinderen met een ontwikkelingachterstand of mensen met blijvend hersenletsel. Specialisten zoals onze gedragsdeskundigen, verpleegkundigen en arts behandelen, adviseren en ondersteunen je. Dat kan individueel of in groepsverband.

Hersenletsel

Heb je hersenletsel? Bij ons kun je terecht voor het behandelprogramma Hersenz. Daarmee leer je beter omgaan met de gevolgen van hersenletsel. Daarnaast bieden we dagbesteding aan, met een gevarieerd aanbod op maat in een passend klimaat, gericht op het behouden en/of verbeteren van vaardigheden. Je kunt ook nieuwe vaardigheden aanleren. Bovendien bieden we thuisbegeleiding aan.

Lees meer
Autisme

Heb je een stoornis in het autisme spectrum? Daarvoor bieden we specifieke woonvormen en dagactiviteiten aan. Je woont (vrijwel) volledig zelfstandig in een eigen appartement binnen een aangepaste woonomgeving. We zorgen ervoor dat je je niet verveelt en dat je de kans krijgt om andere mensen te ontmoeten. Overdag neem je deel aan de dagbesteding in het naastgelegen werkcentrum. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je zo prettig mogelijk kunt wonen en leven, volgens jouw eigen wensen en mogelijkheden.

Lees meer
Hersenz

Het behandelprogramma Hersenz is bedoeld voor iedereen met blijvend hersenletsel en hun naasten. Het programma helpt je om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je leven.

Lees meer
Afasie

Communiceren kan lastig zijn als je moeite hebt met spreken, schrijven, lezen of begrijpen. Dit kan veroorzaakt worden door afasie, waardoor één of meer onderdelen van je taalgebruik niet meer goed werken. We helpen je daarbij graag via het onderdeel van behandelprogramma Hersenz "Verder met Afasie".

Lees meer
Ernstige meervoudige beperking (EMB)

Voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen zijn activiteiten essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Heb je een ernstig meervoudige beperking? Dan kun je bij ons rekenen op dagbesteding op maat. Hierbij staan vooraf afgesproken doelen centraal. Die zijn voor iedereen anders. We passen ons aanbod zo goed mogelijk aan jouw specifieke behoeften aan.

Lees meer
Psychiatrie

Heb je een (licht) verstandelijke beperking in combinatie met een (aantoonbare) psychiatrische stoornis? Dan bieden wij je volop mogelijkheden om zo onafhankelijk mogelijk te wonen, midden in de samenleving. Ons aanbod omvat appartementen die voldoende ruimte en optimale privacy bieden. Onze begeleiding is altijd respectvol, stimulerend en positief. We stimuleren je om zo zelfstandig mogelijk te zijn en bieden begeleiding op alle gebieden van je leven.

Lees meer

Arts VG (arts Verstandelijk Gehandicapten)

Krijg je al ondersteuning of begeleiding van Gors via een ZZP of een indicatie met behandeling? Dan staan een gespecialiseerd arts en twee praktijkondersteuners voor je klaar. Ze ontvangen je op ons Centraal Kantoor in Goes, op een locatie in Walcheren of in Zierikzee. Huisbezoeken zijn ook mogelijk. Afhankelijk van je zorgvraag krijg je een afspraak op een bepaald spreekuur en kom je bij de arts, één van de praktijkondersteuners of beiden. De praktijk is bereikbaar via AVGpraktijk@gors.nl en (0113) 287 033. Onze praktijk werkt nauw samen met Zuidwester.

Medisch verpleegkundige zorg

Onze verpleegkundigen en arts behandelen, adviseren en ondersteunen je samen met met de praktijkondersteuner. Zij doen dit in overleg met begeleiders, ouders/verwanten en andere specialisten. Bij woonlocaties ondersteunen één of meerdere vaste verpleegkundigen de teams. Daarnaast werken er een aantal organisatie-breed inzetbare verpleegkundigen. Dit team voor medisch verpleegkundige zorg houdt zich ook bezig met medisch beleid en ze monitoren of begeleiders voldoende bekwaam zijn en gefaciliteerd worden om jou medisch-verpleegkundige zorg te bieden.

Expertise en specialismen

Verpleegkundigen

Onze verpleegkundigen stellen vast welke medicijnen je nodig hebt (het medicatiebeleid) en welke medisch-verpleegkundige zorg nodig is. Ook  toetsen ze medewerkers op de verschillende locaties om te zien of zij voldoende bekwaam zijn om jou medisch-verpleegkundige zorg te bieden.

Orthopedagogiek en psychologie

Onze gedragsdeskundige is orthopedagoog of psycholoog en ondersteunt medewerkers die zich inzetten om jou de hoogst mogelijke kwaliteit van leven te bieden. De gedragsdeskundige stelt diagnoses, schrijft behandelplannen, en geeft individuele en/of groepsbehandelingen. Als je een specifieke behandelvraag hebt, coördineert hij ook de specialistische behandeling en begeleiding.

Spelbegeleider

De spelbegeleider is een gespecialiseerde professional die op een methodische manier gebruikmaakt van spel om jou te ondersteunen in je opvoeding en/of hulpverlening.

Psychomotorisch therapie

De psychomotorisch therapeut gebruikt beweging als middel om mensen met psychische en psychosociale problemen te ondersteunen en te behandelen. Het doel is gedragsverandering en het verminderen of wegnemen van de problematiek.

Logopedie

Onze logopedisten werken op het gebied van spraak-, taal-, gehoor-, stem-, eet- en drinkproblemen, afwijkende mondgewoonten, en ondersteunende communicatie. Ze stellen diagnoses, behandelen en adviseren. Voor reguliere behandelingen door een logopedist maak je gebruik van de huisarts.

Levensvragen

De consulent levensvragen biedt informatie, individuele begeleiding, en behandeling bij levensvraagstukken. Dit kan gaan over onderwerpen zoals omgaan met rouw, verlies en handicap, of vragen over intimiteit en zingeving.

Geestelijke verzorging

Binnen 'Samen voor Zin' zijn in Zeeland twee geestelijk verzorgers werkzaam. Een geestelijk verzorger biedt ondersteuning bij levens- en geloofsvragen. Ze organiseren rituelen en vieringen, gespreksgroepen en cursussen. Daarnaast adviseren ze bij ethische aspecten van zorgverlening en beleid en onderhouden ze contacten met meerdere levensbeschouwelijke organisaties.

Meer weten? Kijk op de website van ‘Samen voor Zin’.

‘Samen voor Zin’ is een samenwerkingsverband tussen Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia Zorg Zeeland en Tragel Zorg.

Psychodiagnostisch onderzoek

Cliënten binnen en buiten Gors hebben de mogelijkheid om psychodiagnostisch onderzoek te laten uitvoeren op aanvraag van de huisarts. Dit onderzoek helpt ons om je beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je functioneren, zodat we een passend ondersteuningsplan kunnen opstellen. Het psychodiagnostisch onderzoek bestaat uit meerdere gesprekken en duurt in totaal zes tot acht weken. De resultaten worden verwerkt in een rapport en besproken in een eindgesprek. Het rapport wordt naar je huisarts gestuurd. Onze psychodiagnostische medewerkers staan ook klaar om collega-zorgverleners te helpen met vragen over de psychodiagnostiek van cliënten.